Køkkenet
Tlf. 96 28 59 50
Mandag-fredag kl. 8.00-12.00
Spørgsmål til faktura
Tlf. 96 28 44 34
Tlf. 96 28 44 75
Mandag-torsdag kl. 8.00-14.00
Fredag kl. 8.00-12.00
Hvis du vælger Reducér sidens klimaaftryk, reducerer du i gennemsnit CO2-aftrykket med 30 % ved hver sidevisning og op imod 70 % på sider med mange billeder.
Besparelsen sker, fordi vi har skruet ned for de elementer, der er særligt datatunge og derfor kræver meget strøm af både din computer/ telefon og vores servere.
Ved at vælge Reducér sidens klimaaftryk skjuler du som udgangspunkt billeder, videoer og kort, men du kan klikke dem frem, hvis du vil se dem. Derudover vises færre farver, hvilket hjælper din skærm med at bruge mindre strøm.
Selvom hjemmesiden ser anderledes ud, vil indhold være det samme. Du kan derfor bruge hjemmesiden, præcis som du plejer.
Vi håber, du vil bruge Reducér sidens klimaaftryk, så vi sammen kan skrue ned for CO2-udledningen.
Det kan være nødvendigt at ændre på mad og drikkevarers konsistens, for at opnå en sikker spisning og undgå fejlsynkning.
Du kan få en ergoterapeut til at hjælpe med at vurdere dit synkeniveau, og hvilken konsistens der passer til din mad og drikke.
For at du kan undgå vægttab og svækkelse, er det vigtigt at tilpasse kosten, så du kan spise uden besvær.
Det anbefales at spise mange små og energitætte måltider i løbet af dagen, gerne 6-8 små måltider dagligt, for at sikre det rette indtag, samt overskueliggøre mængden af mad der skal indtages dagligt.
Madens sammensætning bør ifølge de officielle anbefalinger for småt-spisende være:
• Energitæt
• Indeholde mange proteiner
• Højt indhold af sunde fedtstoffer.
Blød kost består af naturligt bløde fødevarer eller tilberedes således, at de får en blød konsistens, dvs. koges, dampes, bages eller let stegning uden dannelse af skorper eller skind.
Konsistensen er blød, men der er fortsat behov for at kunne tygge maden.
Maden skal være let at bide over, og hele komponenter skal være let at dele eller mose med en gaffel.
Cremet kost har en tyk, cremet, ensartet og sammenhængende konsistens.
Den cremede kost kræver ikke tygning, og kan uden anstrengelse danne en sammenhængende konsistens i munden.
Alle elementer er findelt og pureret til en fugtig og sammenhængende
konsistens, uden klumper, trevler og skind.
Gratin kost har en blød, ensartet og sammenhængende konsistens,
der er let at tygge og som uden anstrengelse danner en sammenhængende
konsistens i munden.
Alle elementer er findelt og pureret, og indeholder hverken klumper eller hårde skorper.
Gratinkost kan spises med en gaffel. En moderne og mere tidssvarende udgave af blendet mad.
Gratinsmørrebrød er til borgere med tygge- og synkebesvær, der er vurderet til at kunne spise gratinkonsistens.
Gratinsmørrebrød er hjemmelavet fra bunden af friske og naturlige råvarer.
Vær opmærksom på, at gratinsmørrebrød er fremstillet med husblas og leveres som frostvarer.
Køkkenet
Tlf. 96 28 59 50
Mandag-fredag kl. 8.00-12.00
Spørgsmål til faktura
Tlf. 96 28 44 34
Tlf. 96 28 44 75
Mandag-torsdag kl. 8.00-14.00
Fredag kl. 8.00-12.00
Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.