Konsistens og spiseoplevelse

Den rette konsistens kan give en god spiseoplevelse. Læs her om de forskellige typer af konsistens, som du kan bestille hos Dit Lokale Køkken.

Blød kost

Blød kost består af naturligt bløde fødevarer eller tilberedes således, at de får en blød konsistens, dvs. koges, dampes, bages eller let stegning uden dannelse af skorper eller skind.

Konsistensen er blød, men der er fortsat behov for at kunne tygge maden.

Maden skal være let at bide over, og hele komponenter skal være let at dele eller mose med en gaffel.

 Bloed

Cremet

Cremet kost har en tyk, cremet, ensartet og sammenhængende konsistens.

Den cremede kost kræver ikke tygning, og kan uden anstrengelse danne en sammenhængende konsistens i munden.

Alle elementer er findelt og pureret til en fugtig og sammenhængende
konsistens, uden klumper, trevler og skind.

Cremet

Gratin

Gratin kost har en blød, ensartet og sammenhængende konsistens,
der er let at tygge og som uden anstrengelse danner en sammenhængende
konsistens i munden.

Alle elementer er findelt og pureret, og indeholder hverken klumper eller hårde skorper.

Gratinkost kan spises med en gaffel. En moderne og mere tidssvarende udgave af blendet mad.

Gratin

Gratinsmørrebrød

Gratinsmørrebrød er til borgere med tygge- og synkebesvær, der er vurderet til at kunne spise gratinkonsistens.

Gratinsmørrebrød er hjemmelavet fra bunden af friske og naturlige råvarer.

Vær opmærksom på, at gratinsmørrebrød er fremstillet med husblas og leveres som frostvarer.

Gratinsmoerrebroed