Kostformer

Dit Lokale Køkken leverer som udgangspunkt normal kost. Er der behov for diætkost, kan det leveres efter henvisning fra lægen.

Normal kost 

Der tages udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens 8 kostråd.

Energifordeling pr. hovedret: 15-20% protein, 35% fedt og 45-50% kuldhydrat.

Denne kostform henvender sig også til dig som har behov for kolesterolsænkende og fedtfattig kost.

Diabetes kost

Hovedretten indeholder det samme som ved normalkosten. Derimod er biretten uden sukker og fedtreduceret.

Kost med anden konsistens
Betegnelse

Forklaring

Protein og energiberigelse: 

Maden leveres beriget med energi og protein.

Hakket kød: Helt kød hakkes. Farsretter og lignende leveres som de er.
Findelt: Kød og grøntsager hakkes og leveres med kartoffelmos. 
Blendet: Kød og sovs blendes. Leveres med kartoffelmos og grøntsagsgratin eller blendet grøntsager.   
Flydende: Der leveres biretter med afvigende konsistens, eks. blendet
 Skåne: Maden leveres uden oksekød, kål, løg, porre, peberrod, sennep, eddike og stærke krydderier.

Dit Lokale Køkken har også mulighed for at levere:

  • Glutenfri kost
  • Kaliumreduceret kost
  • Vegetar kost

Har du andre hensyn, du skal tage til din kost, har du altid mulighed for at kontakte Dit Lokale Køkken. Vi vil forsøge at imødekomme dine behov og ønsker.

 

Dekorativt billed

Kontaktinfo

Dit Lokale Køkken

Køkkenet
Tlf. 96285950
Mandag - torsdag 7-14.30
Fredag 7-14

Administration
Tlf. 96285985
Mandag - torsdag 8-14
Fredag 8-12